Zadělávané okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 81 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 163 mg
- Draslík 1769.3 mg
- Vláknina 10326 mg
- Vitamín A 10326 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme okurky, vydlabeme vnitřek se semeny a nakrájíme na kostky.
-
2
15 minut na másle dusíme, musí být sklovité a měkké.
-
3
Přilijeme dle potřeby vodu nebo vývar.
-
4
Opepříme, osolíme a přidáme cukr.
-
5
Smícháme hladkou mouku se zakysanou smetanou, přidáme k okurkám a povaříme.
-
6
Citrónovou šťávou dochutíme dle potřeby.
-
7
Doporučujeme k mletým masům.