Fazole v česnekové omáčce se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2259 kcal
- Sacharidy 381 g
- Tuky 31 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 134 g
- Uhlovodany 335 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 9477.9 mg
- Vláknina 189620 mg
- Vitamín A 189620 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a namočíme přes noc do vody fazole.
-
2
Druhý den je uvaříme v té samé vodě, příp. vodu přilijeme, aby byly fazole ponořené.
-
3
Nakrájíme cibuli, opláchneme a nakrájíme zeleninu na polévku a vše dáme k fazolím.
-
4
Připravíme jíšku z mouky a tuku, zalijeme ji vývarem z fazolí a dohusta povaříme.
-
5
Přidáme měkké zcezené fazole a ochutíme česnekem se solí a paprikou.
-
6
Výborné jsou fazole s uzeným masem, maso nakrájíme na kostky a vmícháme do fazolí.