Kuře na víně - aĺa Marengo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Rajčata
  • 5 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1058 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 1563.9 mg
  • Vláknina 2205.5 mg
  • Vitamín A 2205.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozčtvrtíme očištěné kuře a opečeme na másle jednotlivé porce.

  • 2

    Přidáme najemno nakrájené šalotky a osmahneme zlehka. Přidáme nakrájené houby, rajčata, česnek, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a přiklopené poklicí dusíme 45 minut doměkka.

  • 3

    Vyndáme kuře, zaprášíme šťávu moukou a v základě ji osmahneme. Zalijeme vodou i trochou vína.

  • 4

    Povaříme, přidáme do šťávy porce kuřete, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu