Kuře na víně - aĺa Marengo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1058 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 66 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 255 mg
- Draslík 1563.9 mg
- Vláknina 2205.5 mg
- Vitamín A 2205.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozčtvrtíme očištěné kuře a opečeme na másle jednotlivé porce.
-
2
Přidáme najemno nakrájené šalotky a osmahneme zlehka. Přidáme nakrájené houby, rajčata, česnek, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a přiklopené poklicí dusíme 45 minut doměkka.
-
3
Vyndáme kuře, zaprášíme šťávu moukou a v základě ji osmahneme. Zalijeme vodou i trochou vína.
-
4
Povaříme, přidáme do šťávy porce kuřete, necháme prohřát a podáváme.