Zeleninová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 11 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 137.8 mg
- Vláknina 5700 mg
- Vitamín A 5700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu očistíme, drobně nakrájíme a osmahneme ji na másle.
-
2
Přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vývaru, osolíme a zavaříme. Potom rýži dodusíme v troubě doměkka.