Italská pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Droždí
  • 50 ml Rajčatová šťáva
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Bazalka
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 288.1 mg
  • Vláknina 9854.6 mg
  • Vitamín A 9854.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vytvoříme v mouce důlek.

  • 2

    Do 50ml vody rozdrobíme droždí, přidáme sůl a s mrkvovou šťávou a zbytkem vody vlijeme do důlku.

  • 3

    Vypracujeme těsto. Prohněteme a necháme vykynout na teplém místě.

  • 4

    Omáčku připravíme tak, že uvaříme rajčata, šťávu z rajčat, bazalku, česnek a oregano, dokud směs nezhoustne.

  • 5

    Poté vyválíme těsto a omáčku rozprostřeme na těsto.

Komentáře k receptu