Italská pizza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 2 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 288.1 mg
- Vláknina 9854.6 mg
- Vitamín A 9854.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vytvoříme v mouce důlek.
-
2
Do 50ml vody rozdrobíme droždí, přidáme sůl a s mrkvovou šťávou a zbytkem vody vlijeme do důlku.
-
3
Vypracujeme těsto. Prohněteme a necháme vykynout na teplém místě.
-
4
Omáčku připravíme tak, že uvaříme rajčata, šťávu z rajčat, bazalku, česnek a oregano, dokud směs nezhoustne.
-
5
Poté vyválíme těsto a omáčku rozprostřeme na těsto.