Těšínská šípovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Šípky sušené
  • 10 g Cukr krupice
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 3.49 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 128.6 mg
  • Vláknina 13530 mg
  • Vitamín A 13530 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme usušené šípky v půllitru vody.

  • 2

    Druhý den je v této vodě necháme povařit 15 minut. Prolisujeme je potom přes husté síto.

  • 3

    Do mléka vmícháme mouku a přilijeme do prolisované kaše. Osolíme a znovu povaříme.

  • 4

    Na závěr ji dochutíme cukrem.

  • 5

    Osmažíme na másle rohlík nebo žemle nakrájené na kostičky a podáváme s polévkou.

Komentáře k receptu