Špagety s rajčatovým pestem
Suroviny
- 60 g Oříšky piniové
- 100 g Rajčata
- 80 g Sýr Parmezán
- 50 g Mandle
- 500 g Špagety, Makarony
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 24 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 549.8 mg
- Vláknina 12915.8 mg
- Vitamín A 12915.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě asi 5 minut povaříme rajčata, vyjmeme je a necháme okapat.150 ml vody, ve které se rajčata vařila si dáme stranou.
-
2
Na pánvi osmažíme bez tuku a dozlatova piniová jádra a mandle. Spolu s vařenými rajčaty a nastrouhaným parmezánem je najemno rozmixujeme. Do mixované směsi postupně přiléváme vodu z rajčat.
-
3
Bazalku 1 svazek a petrželku 1/2 svazku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do pesta, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a balzamikovým octem ( 1-2 p.l).
-
4
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.Smícháme s pestem a můžeme podávat.