Velikonoční holoubata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Holub
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1342 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 555 mg
  • Draslík 784.8 mg
  • Vláknina 211.2 mg
  • Vitamín A 211.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné vnitřnosti z holoubat umeleme, přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, vejce, strouhanku a osolíme. Ochutíme špetkou muškátového oříšku. Takto připravenou nádivkou, která je poměrně řídká, vyplníme holuby a omotáme je slaninou.

  • 2

    Dáme péci do předem vyhřáté trouby a občas podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu