Vepřový bůček s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 906 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 84 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 438.1 mg
- Vláknina 5700 mg
- Vitamín A 5700 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vložíme do pekáčku kůží dospodu, přilijeme trochu vody a osolíme. Pečeme nejdříve asi 45 minut, potom maso obrátíme kůží nahoru, kůži nařízneme a dopečeme.
-
2
Na pánev dáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená jablka zbavená jádřinců, přidáme máslo, špetku cukru a zvolna dusíme.
-
3
Maso nakrájíme na plátky a obložíme čtvrtkami jablek.