Kaplická cmunda
Suroviny
- 400 g Vepřový bok uzený
- 1250 g Brambory
- 400 g Zelí kysané
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13.33 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1096 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 1258.2 mg
- Vláknina 14720.8 mg
- Vitamín A 14720.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme doměkka uzený bůček a nakrájíme pak na menší plátky.
-
2
Najemno nastrouháme oškrábané brambory a necháme chvíli stát. Vymačkáme a slijeme vodu z brambor, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mléko, utřený česnek se solí, majoránku, prosátou mouku a vše dobře promícháme.
-
3
Upečeme bramboráky na pánvi na sádle. Každý naplníme již upraveným zelím a navrch položíme plátek vařeného uzeného bůčku. V půli přehneme, jako omeletu.