Kaplická cmunda

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Vepřový bok uzený
  • 1250 g Brambory
  • 400 g Zelí kysané
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13.33 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1096 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 1258.2 mg
  • Vláknina 14720.8 mg
  • Vitamín A 14720.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme doměkka uzený bůček a nakrájíme pak na menší plátky.

  • 2

    Najemno nastrouháme oškrábané brambory a necháme chvíli stát. Vymačkáme a slijeme vodu z brambor, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mléko, utřený česnek se solí, majoránku, prosátou mouku a vše dobře promícháme.

  • 3

    Upečeme bramboráky na pánvi na sádle. Každý naplníme již upraveným zelím a navrch položíme plátek vařeného uzeného bůčku. V půli přehneme, jako omeletu.

Komentáře k receptu