Jablkové palačinky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ml Olej stolní
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Jablka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 78.7 mg
  • Draslík 107.9 mg
  • Vláknina 4134.8 mg
  • Vitamín A 4134.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, vajec, mouky, rumu, krupicového cukru a soli vyšleháme řidší těsto, které necháme odstát.

  • 2

    Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a na malé kostičky nakrájíme. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme citronovu šťávou a trochou vody.

  • 3

    10 minut povaříme, poté rozmixujeme.

  • 4

    Palačinky smažíme na rozpáleném oleji, každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a sekanými ořechy posypeme.

Komentáře k receptu