Jablkové palačinky
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ml Olej stolní
- 500 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Jablka
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Rum
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 6 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 78.7 mg
- Draslík 107.9 mg
- Vláknina 4134.8 mg
- Vitamín A 4134.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka, vajec, mouky, rumu, krupicového cukru a soli vyšleháme řidší těsto, které necháme odstát.
-
2
Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a na malé kostičky nakrájíme. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme citronovu šťávou a trochou vody.
-
3
10 minut povaříme, poté rozmixujeme.
-
4
Palačinky smažíme na rozpáleném oleji, každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a sekanými ořechy posypeme.