Kdoulový sýr ze slupek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 2 g kyseliny citronové
  • 2 kg Kdoule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 43 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 143.8 mg
  • Vláknina 123.3 mg
  • Vitamín A 123.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme

  • 2

    jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.

  • 3

    Slupky použijeme va výrobu sýra. Dáme je do širšího kastrolu, podlejeme vodou

  • 4

    do výšky cca 2 cm, přidáme cukr a kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody

  • 5

    a vaříme pod pokličkou do změknutí. Přidáme skořici a po vychladnutí rozmixujeme.

  • 6

    Hmotu rozestřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy

  • 7

    a rozinkami (uvařenými ve vodě), které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout

  • 8

    v teplé troubě anebo na teplém radiátoru. Pokrájíme na kousky.

Komentáře k receptu