Kdoulový sýr ze slupek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 143.8 mg
- Vláknina 123.3 mg
- Vitamín A 123.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme
-
2
jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.
-
3
Slupky použijeme va výrobu sýra. Dáme je do širšího kastrolu, podlejeme vodou
-
4
do výšky cca 2 cm, přidáme cukr a kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody
-
5
a vaříme pod pokličkou do změknutí. Přidáme skořici a po vychladnutí rozmixujeme.
-
6
Hmotu rozestřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy
-
7
a rozinkami (uvařenými ve vodě), které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout
-
8
v teplé troubě anebo na teplém radiátoru. Pokrájíme na kousky.