Trhané kuřecí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 36 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 249 mg
- Draslík 708.6 mg
- Vláknina 1332.5 mg
- Vitamín A 1332.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna zbavíme kůže a kostí – vyřízneme je ale tak, abychom získali z každého stehna jeden kus masa vcelku. Osolíme a opepříme je z obou stran.
-
2
Do hrnce dáme olivový olej a salsu a stehna a na velmi mírném plameni vaříme 5-6 hodin.
-
3
Poté kuře odstavíme a až bude trošku vystydlé, roztrháme ho dvěma vidličkami podle toho, jak jdou vlákna masa.