Trhané kuřecí maso

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 370 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Salsa rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Kuřecí stehna
  • 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 708.6 mg
  • Vláknina 1332.5 mg
  • Vitamín A 1332.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna zbavíme kůže a kostí – vyřízneme je ale tak, abychom získali z každého stehna jeden kus masa vcelku. Osolíme a opepříme je z obou stran.

  • 2

    Do hrnce dáme olivový olej a salsu a stehna a na velmi mírném plameni vaříme 5-6 hodin.

  • 3

    Poté kuře odstavíme a až bude trošku vystydlé, roztrháme ho dvěma vidličkami podle toho, jak jdou vlákna masa.

Komentáře k receptu