Anglické muffiny s vejcem, slaninou a sýrem
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 192 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 192 g Mouka polohrubá
- 150 g Sýr Čedar
- 125 ml Podmáslí nízkotučné
- 1.5 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 21 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 277.8 mg
- Draslík 170.5 mg
- Vláknina 3691.5 mg
- Vitamín A 3691.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekárně si necháme vypracovat těsto na muffiny: smícháme vlažnou vodu a podmáslí pokojové teploty, sůl a nalijeme na dno formy pekárny. Posypeme oběma moukami a nahoru dáme cukr a droždí. Spustíme program těsto.
-
2
Z vykynutého těsta vyválíme 2 cm tlustou placku a vykrajujeme hrnkem kolečka. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.
-
3
Pečeme na 200 °C, deset minut z každé strany.
-
4
Po vychlazení je plníme usmaženým volským okem, osmaženými plátky slaniny a plátky sýra.