Dýňová buchta s čokoládovými kousky
Suroviny
- 110 g Cukr třtinový
- 227 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr krupice
- 150 g Čokoládové kousky
- 150 g Dýňové pyré
- 256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.75 kávová lžička Zázvor mletý
- 1.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 2 kávová lžička Vanilkový extrakt
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 28.8 mg
- Draslík 16.9 mg
- Vláknina 1272.7 mg
- Vitamín A 1272.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřeme na 180 °C.
-
2
Ve velké míse smícháme mouku, skořici, zázvor, nové koření, hřebíček, kypřící prášek a sůl.
-
3
Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Cukry by se měly rozpustit. Poté přidáme vejce, vanilku a dýňové pyré. Když se směs kompletně spojí, vmícháme suché ingredience.
-
4
Nakonec přimícháme ještě čokoládové kousky, jednu třetinu si dáme stranou.
-
5
Těsto nalijeme do vyšší pečící formy o velikosti cca 32 x 22 cm. Posypeme zbylou čokoládou a pečeme 30-35 minut.
-
6
Podáváme po vychlazení.