Pudinkový dezert s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 38 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 153.6 mg
- Vláknina 4006 mg
- Vitamín A 4006 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka připravíme pudink podle návodu na obalu. Rozdělíme do dvou misek a necháme zchladnout.
-
2
Většinu jahod (dva kusy si necháme na ozdobu) nakrájíme na drobné kousíčky a svaříme s cukrem moučkou. Necháme vystydnout a pak ještě rozmixujeme.
-
3
Mezitím si ušleháme smetanu dotuha. Do ní opatrně vmícháme rozmixované jahody. Tuto směs dáme na pudink. Ozbobíme rozkrojenými jahodami, vychladíme v lednici a podáváme.