Chipsy ze sladkých brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 2 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 276.5 mg
- Vláknina 3045.2 mg
- Vitamín A 3045.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandolínou nakrájíme batáty na tenké plátky (nebo můžeme udělat i spirály, pokud na to máme přístroj).
-
2
V hluboké pánvi necháme rozpálit olej.
-
3
V malé misce smícháme všechny ostatní ingredience a polovinou posypeme brambory. Smažíme několik minut dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
-
4
Necháme je okapat na papírovém ručníku, a ještě vlhké od oleje posypeme zbylou kořenící směsí.
-
5
Po vychlazení podáváme.