Kuřecí křidýlka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 56 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 256.7 mg
- Draslík 576.9 mg
- Vláknina 554 mg
- Vitamín A 554 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, citronovou kůru nastrouháme.
-
2
Křidýlka omyjeme, oddělíme poslední díl, který nepoužijeme.
-
3
V míse smícháme kefír s ostatními surovinami na marinádu, ve které ze všech stran obalíme křidýlka. Naskládáme je např. do pekáče, přikryjeme fólií a necháme v lednici přes noc marinovat.
-
4
Do rozpáleného oleje vkládáme marinovaná křidýlka a na mírném plameni smažíme dozlatova.