Rychlé donuty z naběračky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 35 g Cukr moučka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Droždí
  • 60 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 175.02 ml řepkový olej
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 50.7 mg
  • Vláknina 1485.4 mg
  • Vitamín A 1485.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech ingrediencí zaděláme řidší těsto. Smícháme mouku s cukrem a solí, přidáme vlažnou vodu, rozpuštěné, ale vlahé máslo nebo jiný tuk, vejce a rozdrobené čerstvé droždí. Necháme ho 15 – 30 minut odpočinout.

  • 2

    Pak ho po částech vkládáme do naběračky předem ponořené do oleje, to proto, aby se těsto na ni nepřilepilo. Celou naběračku vložíme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a po chvíli smažení donut z naběračky vyklopíme a dosmažíme samostatně. Odkládáme na papírový ubrousek.

  • 3

    Hotové donuty hustě posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem nebo se skořicí. Můžeme je taktéž dozdobit nějakou polevou s vhodným posypem na povrchu.

Komentáře k receptu