Rychlé langoše
Suroviny
- 42 g Droždí
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Jogurt bílý
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 ml Mléko polotučné
- 29.17 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka tatarská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 18 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 23.2 mg
- Draslík 346.2 mg
- Vláknina 8662.5 mg
- Vitamín A 8662.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
-
2
V míse smícháme mouku, sůl, jogurt, jedlou sodu a kvásek.
-
3
Vymícháme těsto a na pomoučněném vále z něj ihned tvarujeme placky.
-
4
Smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
-
5
Langoše potřeme rozetřeným česnekem, tatarkou a posypeme nastrouhaným sýrem.