Rajská omáčka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 18 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 1795.2 mg
- Vláknina 16368.8 mg
- Vitamín A 16368.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.4 mg
- Vitamín E 7.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí a lehce osolené vody dáme vařit hovězí krk nebo kližku doměkka. Vývar nevyléváme.
-
2
Poté si v druhém hrnci osmahneme cibuli nakrájenou na jemno na másle a oleji. Přidáme koření a posypeme moukou. Základ necháme opražit a pak za stálého míchání zalijeme vývarem. Stranou rozmícháme protlak s trochou vody a přidáme do omáčky. Poté už jen provaříme a dochutíme solí a cukrem podle chuti.
-
3
Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme knedlíky a přelijeme omáčkou.