Kung pao
Suroviny
- 650 g Vepřová kýta
- 80 g Arašídy
- 300 ml vývar z vepřového masa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Glutasol
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 0.1 l Víno červené
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 54 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 308.7 mg
- Draslík 821.2 mg
- Vláknina 4543.3 mg
- Vitamín A 4543.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a obalíme v solamylu. Poté zalijeme rozšlehanými vejci, promícháme a necháme odležet.
-
2
Odleželé maso osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme vyloupané arašídy a posekanou chilli papričku.
-
3
Chvíli ještě smažíme a zalijeme směsí vývaru, sojové omáčky, cukru, glutasolu a vína. Necháme odvařit a podáváme.