Orientální rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 30 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 262.7 mg
  • Vláknina 9204.7 mg
  • Vitamín A 9204.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži důkladně propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Potom rýži spolu s kari kořením osmahneme v kastrolu na másle. Zalijeme vodou (asi 2cm nad rýži) a přivedeme k varu. Přidáme oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka asi 15 minut.

  • 3

    Z měkké rýže odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži promícháme s nasekanými loupanými mandlemi a omytými rozinkami.

Komentáře k receptu