Jihočeské zelňáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 4 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 334.6 mg
- Vláknina 11263.6 mg
- Vitamín A 11263.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí nadrobno překrájíme.
-
2
Na vále zpracujeme zelí s polohrubou moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem.
-
3
Z těsta potom vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Vykrajujeme z ní středně velká kolečka (asi jako menší bramboráky).
-
4
Zelňáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut.