Čtyřbarevná pizza
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 100 g Šunka drůbeží
- 100 g Tuňák v oleji
- 100 g Žampiony čerstvé
- 15 g Droždí
- 140 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Euro Shopper Olivový olej z pokrutin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1014 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 697.5 mg
- Vláknina 11455 mg
- Vitamín A 11455 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rozdrobeného droždí a vlažné vody necháme vzejít kvásek. Vzešlý kvásek přidáme do mouky spolu s ostatními surovinami na těsto. Vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (podle potřeby můžeme přidávat mouku), které necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.
-
2
Vykynuté těsto rovnoměrně rozválíme do vhodné pečící formy.
-
3
Potřeme nejdříve olejem, potom rozetřeným česnekem se solí. Pak dáme tenkou vrstvu kečupu (nebo drcených rajčat). Poklademe plátky kuřecí šunky, kousky konzervovaného tuňáka, na kousky nakrájenými rajčaty a žampiony. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.