Čtyřbarevná pizza

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Šunka drůbeží
  • 100 g Tuňák v oleji
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Droždí
  • 140 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Euro Shopper Olivový olej z pokrutin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 697.5 mg
  • Vláknina 11455 mg
  • Vitamín A 11455 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rozdrobeného droždí a vlažné vody necháme vzejít kvásek. Vzešlý kvásek přidáme do mouky spolu s ostatními surovinami na těsto. Vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (podle potřeby můžeme přidávat mouku), které necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.

  • 2

    Vykynuté těsto rovnoměrně rozválíme do vhodné pečící formy.

  • 3

    Potřeme nejdříve olejem, potom rozetřeným česnekem se solí. Pak dáme tenkou vrstvu kečupu (nebo drcených rajčat). Poklademe plátky kuřecí šunky, kousky konzervovaného tuňáka, na kousky nakrájenými rajčaty a žampiony. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu