Grilované peckovice s medem a ovocnou šlehačkou II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 2 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 881 mg
- Vláknina 16406 mg
- Vitamín A 16406 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z citronu nastrouháme kůru. Bylinky nasekáme najemno. Vše smícháme s medem (jednu lžíci si necháme do šlehačky) a semínky z vaniky.
-
2
Broskve a nektarinky rozpůlíme, vyjmeme pecku a namočíme je do medové směsi. Grilujeme do zlatova. Trvá to tak 3-4 minuty. Poté je dáme stranou a necháme odpočívat.
-
3
Na šlehačku smícháme řecký jogurt, zbylý med, strouhané banány a zázvor a vše pořádně promícháme.
-
4
Grilované peckovice podáváme se šlehačkou a posypeme je müsli.