Grilované peckovice s medem a ovocnou šlehačkou II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Med včelí
  • 75 g Lesní plody - mražené
  • 50 g Muesli
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Řecký jogurt
  • 3 ks Banány
  • 2 ks Broskve
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Nektarinka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 881 mg
  • Vláknina 16406 mg
  • Vitamín A 16406 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu nastrouháme kůru. Bylinky nasekáme najemno. Vše smícháme s medem (jednu lžíci si necháme do šlehačky) a semínky z vaniky.

  • 2

    Broskve a nektarinky rozpůlíme, vyjmeme pecku a namočíme je do medové směsi. Grilujeme do zlatova. Trvá to tak 3-4 minuty. Poté je dáme stranou a necháme odpočívat.

  • 3

    Na šlehačku smícháme řecký jogurt, zbylý med, strouhané banány a zázvor a vše pořádně promícháme.

  • 4

    Grilované peckovice podáváme se šlehačkou a posypeme je müsli.

Komentáře k receptu