Cioppino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 g Cukr třtinový
  • 300 g Halibut atlantický
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Mušle slávky
  • 7 g Chilli papričky - vločky
  • 400 g rajčata v konzervě
  • 250 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Fenykl obecný
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 649.6 mg
  • Vláknina 5185.5 mg
  • Vitamín A 5185.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji asi 10 minut dosklovita. Poté přidáme česnek, fenyklová semínka, oregano, chilli a bobkový list a ještě 3 minuty smažíme.

  • 2

    Poté zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevypaří veškeré tekutiny.

  • 3

    Přidáme rajčata v konzervě a velkou špetku soli. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 45 minut. Vše zalijeme vývarem a ještě 15 minut povaříme.

  • 4

    Přidáme mušle, vaříme dvě minuty, poté přidáme i halibuta nakrájeného na větší kusy a krevety a ještě 5 minut povaříme. Mušle by se měly otevřít.

  • 5

    Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr.

  • 6

    Podáváme posypané petrželkou.

  • 7

    Vhodnou přílohou je chléb nebo rýže.

Komentáře k receptu