Izraelský kuskus s cuketami a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 280 g Kuskus
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cuketa
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 818 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1332 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 88.5 mg
  • Draslík 750.9 mg
  • Vláknina 13420 mg
  • Vitamín A 13420 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lžíci oleje opečeme cuketu nakrájenou na tenké plátky. Cuketa by měla být opečená do zlatova, ale stále ještě tvrdkavá.

  • 2

    Mezitím, co se cuketa opéká, nakrájíme si kuřecí maso na nudličky.

  • 3

    Cuketu vyjmema a na pánev přidáme zbývající olej. Opečeme na něm kuřecí maso. Dáme ho stranou.

  • 4

    Kuskus smícháme s vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme kuře, citronovou kůru a šťávu a hrášek. Vaříme 10 minut.

  • 5

    Nakonec opatrně vmícháme cuketu a parmazán, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.

Komentáře k receptu