Falešný marcipán ze sušeného mléka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Mléko sušené polotučné
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Potravinářská barva
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1.9 mg
  • Vláknina 8.8 mg
  • Vitamín A 8.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moučkový cukr i sušené mléko prosejeme a promícháme. Přilijeme olej, med, pár kapek mandlového aroma a postupně během zpracovávání přiléváme po kapkách vodu.

  • 2

    Dobře propracujeme těsto, které můžeme rozdělit na více dílů a různě obarvit potravinářským barvivem.

  • 3

    Každý díl vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a na chvíli dáme do chladničky. Falešný marcipán před použitím buď vyválíme nebo z něj tvarujeme různé ozdoby či figurky.

Komentáře k receptu