Brokolicový nákyp s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 29 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 290.3 mg
- Draslík 502.9 mg
- Vláknina 6874 mg
- Vitamín A 6874 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 638.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme mouku, krátce zamícháme a přilijeme vroucí mléko. Mícháme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
2
Očištěnou brokolici nakrájíme na malé kousky. Žloutky rozmícháme s trochou soli a vmícháme do vychladlé směsi. Přidáme brokolici, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Směs vložíme do vhodné nádoby vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 20 minut.
-
4
Hotový nákyp necháme ještě 10 minut odpočinout, potom podáváme.