Květák na česneku a paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 679.5 mg
- Vláknina 9800.4 mg
- Vitamín A 9800.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky a vložíme do hlubší nádoby. Podlijeme 100ml vody, utěsníme potravinářskou fólií a ještě přiklopíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10 minut.
-
2
Na plotně na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Odstavíme z plotny, vmícháme mletou papriku a utřený česnek. Zamícháme, přidáme 20ml vody, osolíme a opepříme. Vrátíme na plotnu, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Přisypeme mouku a přilijeme smetanu, zamícháme a směs nalijeme na květák. Vaříme v mikrovlnné troubě ještě 5 minut při plném výkonu.
-
3
Nádobu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát.