Jehněčí plátky na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kopr sušený
  • 1 ks Cibule
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 5 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 102.3 mg
  • Draslík 623.9 mg
  • Vláknina 2533 mg
  • Vitamín A 2533 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z jehněčí kýty naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a přiklopíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 3 minuty.

  • 2

    Potom přidáme plátky masa, obrátíme je v oleji a přiklopené pečeme při plném výkonu 3 minuty.

  • 3

    Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, kopr, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a vývar. Přiklopíme a při plném výkonu ještě 15 minut vaříme.

  • 4

    Nádobu vyjmeme z trouby a přiklopenou necháme 10 minut stát.

Komentáře k receptu