Lilek pečený s bylinkami a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1202 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 132 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 883.8 mg
- Vláknina 25710 mg
- Vitamín A 25710 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky rozřízneme podélně a každou polovinu neřežeme do čverečků, nesmíme proříznout slupku.
-
2
Vydatně osolíme a necháme půl hodiny vypotit.
-
3
Pak dobře osušíme.
-
4
Smícháme olej (olejem příliš nešetříme, čím víc ho je, tím budou lilky chutnější), rozmačkaný česnek a bylinky.
-
5
Osušené lilky vydatně potřeme ochuceným olejem, snažíme se olej nalít i do zářezů.
-
6
Pečeme na plechu při 200°C asi 25-30 minut.
-
7
Podáváme horké s bagetou.