Flambované broskve s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Broskve
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 312.6 mg
  • Vláknina 5540 mg
  • Vitamín A 5540 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vyjmeme pecky.

  • 2

    Připravené broskve urovnáme do ploché nádoby vrchem nahoru. Přelijeme je medem a vaříme v mikrovlnné troubě při polovičním výkonu 4 minuty.

  • 3

    Nádobu vyjmeme z trouby, broskve přelijeme rumem a zapálíme. Když plamen zhasne, posypeme broskve nastrouhanou čokoládou a vrátíme zpět do trouby na 2 minuty při polovičním výkonu.

  • 4

    Podáváme teplé, ozdobené ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu