Flambované broskve s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 21 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 312.6 mg
- Vláknina 5540 mg
- Vitamín A 5540 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vyjmeme pecky.
-
2
Připravené broskve urovnáme do ploché nádoby vrchem nahoru. Přelijeme je medem a vaříme v mikrovlnné troubě při polovičním výkonu 4 minuty.
-
3
Nádobu vyjmeme z trouby, broskve přelijeme rumem a zapálíme. Když plamen zhasne, posypeme broskve nastrouhanou čokoládou a vrátíme zpět do trouby na 2 minuty při polovičním výkonu.
-
4
Podáváme teplé, ozdobené ušlehanou smetanou.