Cibulačka z mikrovlnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 1369.9 mg
  • Vláknina 8733 mg
  • Vitamín A 8733 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli vložíme do třílitrové nádoby. V mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 8 minut.

  • 2

    Potom do nádoby vsypeme mouku, dobře promícháme a přilijeme vývar. Přikryjeme a vaříme ještě 10 minut na plný výkon.

  • 3

    Polévku rozdělíme do talířů, osolíme, opepříme a přidáme plátek chleba. Posypeme nastrouhaným sýrem a postupně ohřejeme vždy 3 minuty při středním výkonu.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu