Kořeněná ryba se zázvorovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 7 g Pepř černý mletý
  • 10 g Zázvor čerstvý
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Harissa
  • 2 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 2 ks Treska filety
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 361.3 mg
  • Vláknina 5726 mg
  • Vitamín A 5726 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky, vaříme je 10 minut v osolené vodě. Poté je slijeme a rozmixujeme spolu se strouhaným zázvorem.

  • 2

    Mezitím smícháme změklé máslo s utřeným česnekem, harisou, citronovou kůrou a nasekaným koriandrem.

  • 3

    Rybí filety osolíme a opepříme a rozdělíme mezi ně připravené máslo. Pečeme je 8 minut na 200 °C. Podáváme je se zázvorovou kaší.

Komentáře k receptu