Kořeněná ryba se zázvorovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 13.2 mg
- Draslík 361.3 mg
- Vláknina 5726 mg
- Vitamín A 5726 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky, vaříme je 10 minut v osolené vodě. Poté je slijeme a rozmixujeme spolu se strouhaným zázvorem.
-
2
Mezitím smícháme změklé máslo s utřeným česnekem, harisou, citronovou kůrou a nasekaným koriandrem.
-
3
Rybí filety osolíme a opepříme a rozdělíme mezi ně připravené máslo. Pečeme je 8 minut na 200 °C. Podáváme je se zázvorovou kaší.