Kedgeree II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Losos uzený
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 7 g Sůl
  • 350 g Treska aljašská
  • 280 g Rýže Basmati
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Kardamom
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Cibule červená
  • 14 ks Kari listy
  • 2 ks Cibule bílá
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 836 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 211.9 mg
  • Draslík 1230.9 mg
  • Vláknina 40354.5 mg
  • Vitamín A 40354.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 797.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout.

  • 2

    Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme.

  • 3

    Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut.

  • 4

    Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo.

  • 5

    Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo.

  • 6

    Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny.

  • 7

    Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou.

Komentáře k receptu