Sladké patizonové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 300 g Patison
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 173.9 mg
  • Vláknina 4485.7 mg
  • Vitamín A 4485.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme celá vejce s máslem a cukrem do pěny. Přidáme očištěný, jemně nastrouhaný patizon a vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  • 2

    Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

  • 3

    Po vychladnutí moučník potřeme rybízovou zavařeninou a posypeme strouhaným kokosem.

  • 4

    Nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu