Mleté maso zapečené s rýží a se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 500 g Zelí kysané
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 342.2 mg
  • Vláknina 11789.8 mg
  • Vitamín A 11789.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zapékací mísy vsypeme propláchnutou, spařenou rýži. Na rýži rozložíme mleté maso, které jsme osolili a opepřili. Navrch poklademe kysané zelí. Zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené.

  • 2

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Komentáře k receptu