Makrela v mrkvi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela - filety
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 558.2 mg
  • Vláknina 10319 mg
  • Vitamín A 10319 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce makrely pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mrkev a mícháme bez podlití. Když mrkev změkne přimícháme rajčatový protlak, nasekanou petrželku a koření. Vložíme porce makrely, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu