Ovocné želé z džusu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 23 g Želatina
  • 600 ml Džus multivitamínový
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 63 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 95.6 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zhruba v polovině odměřeného džusu necháme 15 minut nabobtnat práškovou živočišnou želatinu. Pak ji za stálého míchání pozvolna rozpustíme, ale teplota nesmí přesáhnout 60°C. Jde to velice dobře i u nižší teploty. Pak ji necháme trochu zchladnout a smícháme se zbytkem studeného džusu.

  • 2

    Silikonovou formu vevnitř velmi jemně přetřeme olejem, přebývající odstraníme ubrouskem. Do formy nalijeme prochladlou směs, vložíme do chladničky a necháme několik hodin důkladně ztuhnout.

Komentáře k receptu