Pečenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 38 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 1011.3 mg
- Vláknina 12210 mg
- Vitamín A 12210 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Brambory pečlivě omyjeme, rozpůlíme, neloupeme. Takto připravené brambory dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Vpíchnutím vidličky zjistíme, zda jsou brambory upečené.
-
3
V mezičase nakrájíme šunku na nudličky, česnek prolisujeme. Do rozpuštěného másla dáme lehce smažit šunku a česnek.
-
4
Upečené brambory polijeme osmaženou šunkou s česnekem a máslem.