Tvaroháče
Suroviny
- 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 60 g Strouhanka
- 100 g Sýr balkánský
- 150 g Zakysaná smetana
- 11.11 ml Olej rostlinný
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Kmín mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 21 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 146.6 mg
- Draslík 207.8 mg
- Vláknina 1043.6 mg
- Vitamín A 1043.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek utřeme se solí, sýr nastrouháme najemno.
-
2
Všechny suroviny v míse důkladně našleháme. Strouhanku přidáváme po částech, až je hmota dostatečně hustá, aby se s ní dalo pracovat.
-
3
Vál posypeme strouhankou, z hmoty utvoříme váleček. Z něj krájíme kousky, tvoříme placičky, smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Obracíme opatrně, aby se placičky nepotrhaly.
-
4
Usmažené placičky necháme okapat z oleje na ubrousku. Podáváme se zakysanou smetanou.