Vepřová pečeně s hořčicí
Suroviny
- 750 g Vepřová pečeně
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 73 g
- Sodík 555 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 190.5 mg
- Draslík 714 mg
- Vláknina 1286 mg
- Vitamín A 1286 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli nastrouháme a spolu s paprikou a nasekanou petrželí smícháme v pastu. Slaninu nakrájíme na klínky.
-
2
Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem prořezáme otvory, do kterých dáme kousek pasty a klínek slaniny. Naplněné maso osolíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém tuku. Poté maso podlijeme a pečeme do měkka. Smetanu, mouku a hořčici rozkvedláme v hrnku, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.
-
3
Maso rozkrájíme, hotovou omáčkou trošku polijeme a zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
-
4
Jako přílohy podáváme knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky.