Závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 55 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 248.1 mg
- Vláknina 12240.5 mg
- Vitamín A 12240.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto.
-
3
Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.