Pečené brambory na sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 44 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Brambory
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 992.2 mg
  • Vláknina 12000 mg
  • Vitamín A 12000 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kusy a dáme do studené vody. Přidáme lžičku soli. Až se začnou vařit, necháme je vařit ještě 4 minuty, pak odstavíme a slijeme.

  • 2

    Mezitím si při teplotě 220 °C necháme rozpálit plech v troubě. Když je rozpálený, přidáme na něj dvě lžíce sádla a necháme v troubě rozpálit. Poté přidáme i brambory, osolíme a pečeme 30 minut.

  • 3

    Výsledné brambory budou krásně křupavé na povrchu a jemné vevnitř.

Komentáře k receptu