Bramborové krokety se slaninou a jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 500 ml Voda pitná
  • 500 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory zimní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 57.9 mg
  • Vláknina 289.5 mg
  • Vitamín A 289.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 51.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nastrouháme.

  • 2

    Jarní cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na lžičce oleje. Necháme je vychladnout a smícháme je s bramborami. Přidáme vejce, obě mouky a sůl a vypracujeme je v těsto.

  • 3

    Z těsta tvoříme ploché válečky tloušťce dvou prstů a délce jednoho prstu.

  • 4

    Smažíme je ve vysoké vsrtvě oleje dozlatova. Poté je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme je jako přílohu.

Komentáře k receptu