Nejlepší drožďová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 42 g Droždí
  • 100 g Créme fraiche
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Ředkvička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Karotka
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 51.7 mg
  • Draslík 636.1 mg
  • Vláknina 9094.4 mg
  • Vitamín A 9094.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné hranolky a osmažíme na másle, poté vmícháme rozdrobené droždí a necháme lehce osmahnout. Když se droždí rozpustí, vsypeme mouku, chvilku smažíme, poté zašleháme zeleninový vývar, přihodíme jednu snítku čerstvého tymiánu a na mírném plameni vaříme zhruba 15 – 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu, strouhaný muškátový oříšek a sůl.

  • 2

    Jemně pokrájenou pažitku promícháme s crème fraîche a vkládáme lžíci do každého talíře polévky.

Komentáře k receptu