Nejlepší bramborový salát
Suroviny
- 300 g Mrkev kořen
- 100 g Celer bulvový
- 1 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 400 g Okurky nakládané
- 400 g Majonéza
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 5 ks Vejce slepičí
- 3 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 69 g
- Sodík 1575 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1018.7 mg
- Vláknina 16925.3 mg
- Vitamín A 16925.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 10.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě uvaříme omyté brambory, zeleninu a vejce. Vše vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V míse promícháme s okapaným hráškem, na kostičky nakrájenými okurkami, najemno nakrájenou a spařenou cibulí. Přidáme hořčici, trochu nálevu z okurek, majonézu, sůl, pepř a cukr. Dobře promícháme a ozdobíme posekanou petrželovou natí. Před podáváním necháme vychladit.