Pesto z pistácií

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Pistácie
  • 130 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Rajčata sušená Bio
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 536.1 mg
  • Vláknina 9639 mg
  • Vitamín A 9639 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si namočíme na 1-2 hodiny do studené vody sušená rajčata. Omyjeme bazalkové a petrželové lístky a necháme je osušit. Oloupané stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Zralé velké rajče oloupeme, rozkrojíme, semínka vydlabeme lžičkou a dužinu pokrájíme na kostičky. Sušená namočená rajčata pokrájíme na proužky.

  • 2

    V mixéru nejdříve najemno rozmixujeme pistácie s česnekem, postupně budeme do mixéru přidávat kousky čersvého rajčete, pak sušené rajče, poté bylinky, podle chuti sůl a pepř. Mezitím ještě postupně do mixéru přiléváme olej (100ml). Mixujeme do doby, až pesto bude jemné koncistence. Nakonec ho dochutíme limetkovou šťávou.

  • 3

    Hotové pesto si dáme do sklenice, zalijeme ještě olejem (asi 30ml), sklenici uzavřeme a odložíme do chladničky.

Komentáře k receptu